Selülit Egzersizleri
Selülit konusundaki bir çok uzman, selülit oluşumunun durdurulması ya da erken dönemlerdeki selülitin giderilmesinde, egzersizin en ucuz ve en kolay yöntem olduğu konusunda görüş birliğindedirler. Yağların azaltıldığı bir diyetle birlikte yapılacak egzersizler, selülit için çok fayda sağlayıcıdır. Haftada üç kez, otuzar dakikalık uygulanacak, dolaşım sistemini güçlendiren egzersizler bu amaçla yapılır. Egzersiz selülitli bölgelerde dolaşımın artmasını ve kas hareketleri sayesinde de lenf akımını hızlandıracaktır, ayrıca kaslara gerginlik verecektir.
Genç yaştaki kadınlara hafif ağırlık çalışmalarıda önerilir.
Özellikle, selülitin oluştuğu kalça, basen bölgelerindeki kasları çalıştıran egzersizlerde yararlı olur.
Bu egzersizler için kişi, yere uzanıp sağ tarafı üzerine yatar.
Sağ bacağını doksan derece kıvırır.
Sağ kolunu ileri doğru uzatır ve iyice gerer.
Sol bacak düz durumda bulunur.
Yavaş yavaş sol bacak kalça seviyesine kaldırılırken nefes verilir.
Sol bacak kalça seviyesine geldiğinde üç saniye tutulur ve yavaşça indirilir ve derin nefes alınır.
Bu egzersizler sırasında nefes kontrolu çok önemlidir.
Bu hareket 3-4 defa tekrarlanmalıdır. Sonra diğer taraf üzerine yatarak, yan kaslarına aynı egzersiz yaptırılır.
Bu hareket bittikten sonra diğer tarafa dönüp alt tarafta bununan bacak kadar üstteki bacakta kıvrılır ve aynı işlemler tekrarlanır.
Son hareket ise, her iki bacakta dizden kırkbeş derece kıvrılarak yapılır.
Dizlerde Selülit görünmesi, alt bacak bölgesinin ön tarafında bulunun kasların gerginliklerini kaybetmelerinden dolayı belirgin olur. Bu kasları güçlendirmek için ayakta dururken, ayaklar kalça genişliğinde açılır ve dizleri kırarak vücudunuzu alçaltın, dizlerinizin zorlandığı açıya kadar inin ve sonra tekrar dik duruma gelin.Bu hareketi otuz kez tekrarlamanızda fayda vardır. Her gün uygulanabilir basit bir egzersizdir.
Kurbağlama yüzmek, bacak iç bölgelerindeki kasların gerginliğini arttırır ve selülit için iyi bir egzersizi oluşturur.
Hızlı bir tempodaki yirmişer dakikalık yürüyüşlerde genel olarak kalça ve bacak bölgeleri için yararlıdır. Haftada üç-dört kez yapılmalıdır.
Parmak uçlarında yükselmek ve inmek bileklerin daha ince ve kasların daha gergin görülmesini sağlar. Hareket 15-25 defa, her gün tekrarlanmalıdır.