Kaş Alımı

Kaş deyip geçmeyin, kaşlar kadın güzeliğinde gözlerden sonra 2. plandadır. Şairler özellikle Divan edebiyatında sevgilinin en çok kaşları üzerinde durmuşlar, kaşları bir yaya kirpikleri ise oka benzetmişlerdir. Sevgilinin kaşlarını çatması yayın çatılması, okun bağra saplanması ise kirpiklerin etkileyiciliğini simgeler.

Neyse konumuz bu değil sadece kaşların yüzyıllardır kadın güzelliği üzerindeki önemini vurgulamaya çalıştık.
Kaş alırken yapacağınız en küçük bir hata hemen dikkati çeker, bu yüzden kaş alımın da çok dikkatli olmalısınız.
Aşağıdaki yazımızda kaş alımının inceliklerini ve püf noktalarını anlattık.

Kaş Nasıl Alınır?

kaş nasıl alınır

Kaşlar bir kadının kişiliğinin göstergesidir; kaş şekli o kadar önemlidir ki yüzünüzün ifadesini şekillendirir. Evet, kaşların biçimi ve rengi bir kadının nasıl görünmek istediğini anlatır. Çok mu ciddisiniz? Yoksa, sürekli gülen bir yüze mi sahipsiniz? Bakışlarınızdan memnun değil misiniz? ‘Kaş’ deyip geçmemek gerekir. Zira değişken bir kaş modasının dahi yaratıldığı günümüzde, değişmeyen bir gerçek var: Şekle sokulmuş kaşlar, yüzünüzü aydınlatır ve sizi gençleştirir. Tipiniz için en uygun kaş formunu nasıl bulacağınızı, bu yazıdan öğrenebilirsiniz.

Yüze en uygun kaş biçimi, bir kalem alın ve burun kanatlarınızdan birisine dayayıp, dik olarak yüzünüzde tutun. Kaş, kalemin denk geldiği noktadan başlamalıdır. Sonra kalemi şakağınıza doğru eğin. Bu nokta da kaşın bittiği yer olmalıdır. Kaşın başlangıcı ve sonu tek bir hattır. Kaşlarınızı, bu hat çerçevesinde biçimlendirin.

Kaş yayınızı belirleyin, kaşınızın en yüksek olacağı nokta, gözbebeğinizin üzerinden tuttuğunuzda kalemin ucunun gösterdiği noktadır. Kaşınızı almaya başladığınızda dikkat edin: Burundan itibaren kaşın üçte ikisi yukarı doğru ve kalan üçte biri de aşağı doğru gitmelidir. Eğer kaşın iç kısmı çok kalın ve dış kısmı çok inceyse, önden ortaya kadar kaş kalemi ile düzeltin

Kaşlarınızı alırken mutlaka çıkış yönlerine göre çekin. İlk olarak alt kenardan başlayın. Üst kenarı sadece inceltin.

Boşlukları doldurun, Önce kaş fırçası ile aşağı doğru tarayın. Bu şekilde boşlukları görmeniz mümkün olur. Sonra kaş kalemi ile incecik çizgiler halinde boşlukları doldurun. Son olarak da kaşlarınızı yukarı tarayın.

Kaş alma teknikleri, eliniz alışkın değilse, cımbız ile ince kaşları kolayca alabilir, biraz ustalaşınca da uzmanların kullandığı kaş pensine geçiş yapabilirsiniz. Hangisinde daha rahat ediyorsanız, onu tercih edin.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
kadın sitesi kategoriler