Hamilelikte Beslenme Düzeni
Folat,folasin veya B9 vitamini olarak da isimlendirilen folik asit hamilelik döneminde sizin için önemlidir. Araştırmalar, hamilelikte folik asit almanın nöral tüp kusurlarını önlemeye veya azaltmaya yardım ettiğini göstermektedir. Bu kusurlardan bazıları spina bifida (omuriliği ve sinirleri açıkta bırakarak omurganın alt kısmı açık kalır); anensefali, (beynin ve omuriliğin ‘doğuştan’ olmaması); ensefalosel, (beynin kafatasında bir boşluğa doğru çıkıntı oluşturması) şeklindedir.
Folik asit yetersizliği anne adayında anemi ile sonuçlanabilir. Çoğul ceninlerde veya anne Crohn hastalığı (Kronik bağırsak iltihabı) veya alkolizmden muzdaripse folik asit takviyesi gerekebilir.
Doğum öncesi vitaminler 0.8 mg ile 1 mg folik asit içerir. Bu genellikle normal bir hamileliği olan bir kadın için yeterlidir. Araştırmacılar, anne adayının hamilelik Öncesi ve hamileliğin ilk 13 haftasında günde 0.4 mg folik asit aldığı takdirde spina bifidanın büyük oranda engelleneceğine inanmaktadırlar. Bu tüm hamile kadınlar için tavsiye edilir. Hamile bir kadının vücudu folik asidin normal miktarının dört veya beş katını dışarı atar. Folik asit vücutta çok uzun süre depolanmadığı İçin her gün yeniden alınmalıdır.
Bir kâse süt ile birlikte zenginleştirilmiş kahvaltılık tahıl yemek ve bir bardak portakal suyu içmek bir günlük folik asit ihtiyacınızın yaklaşık yansını sağlar. Folik asit, doğal olarak diğer birçok gıda da bulunur, meyveler, baklagiller, bira mayası, soya fasulyesi, tam tahıl ürünleri ve koyu yeşil yapraklı sebzeler gibi. İyi dengelenmiş bir diyet folik asit alımı hedefinize ulaşmanıza yardım eder. Ayrıca Hamilelik için Hazırlanmak bölümünde folik asit açısından İyi kaynakların listesine bakınız.
Crohn Hastalığı: Genellikle genç erişkinlerde görülen kronik, bir bağırsak hastalığı.