Asansör sistemleri ve özellikleri

Asansör sistemleri

Günümüzde bir binaya girdiğimizde bizi ilk karşılayan asansörler oluyor. Alışveriş merkezleri, hastaneler, iş hanları, yaşadığımız apartmanlar, yaşadığımız dubleks yada tripleks evler, okullar gibi çok katlı yapıların içersinde olmazsa olmazlardan birisi oldu asansörler. Asansör sistemleri her ne kadar bizlerin hayatını kolaylaştırsa da, asansör güvenliği ve bakımı sorunsuz asansör sistemleri için hayati önem taşıyor. Bu yüzden herhangi bir yapıya asansör sistemi kurdurmak istenirse dikkat edilecek en önemli ayrıntı asansör şirketlerinin referansları, kalite düzeyleri, yaptıkları asansörlerde sağladıkları güvenlik sistemleri, asansörü kurduktan sonraki dönmelerde bakım ve onarımında sağladıkları garantilerdir.

asansör dekoru

Asansör çeşitleri nelerdir?

İnsan asansörleri:

Mekanik asansörler ve hidrolik asansörler olarak iki şekilde üretilmektedir. Yarı otomatik ve tam otomatik olarak üretilen insan asansörleri, müşterilerin talebine göre, kayan kapı veya katlanır kapı olarak iki çeşit iç kapı üretimleri vardır.

Engelli asansörleri:

Engelli kişilerin merdivenleri yâda benzeri yükseltileri kolayca aşabilmeleri için, merdiven şeklinde yâda platform şeklinde engelli asansörleri üretilmektedir.

panoramik asansörler

Yük asansörleri:

Genellikle fabrikalarda, alışveriş merkezlerinde, büyük depolarda kullanılan sürekli olarak yük taşınması gerektiren yerlerde kullanılan yük asansörleri 500 kg’dan, 12.000 kg’a kadar ağırlıkları taşıyabilecek kapasite olan asansör çeşididir.

yük asansörü

asansör resimleri

Hidrolik asansörler:

Genel itibariyle hidrolik asansörler, konutlarda, villalarda, evlerde, tadilat aşamasında olan binalarda, fabrikalarda, alışveriş merkezlerinde panoramik olarak kullanılan, hidrolik sıvının kabini doğrudan etkileyen bir kaldıraca sevk ederek elektrikle atağa geçirilen bir pompa vasıtasıyla çalışan ve ortalama 6 ayda bir bakımı yapılması gereken asansör tipidir.

Sedye asansörleri:

Sedye asansörleri yani diğer adıyla hasta asansörleri 1.275 kg ile 2.500 kg ağırlığı taşıyabilecek kapasitede üretilir. Otomatik açılıp kapanan kapılara sahiptir. Sedye asansörleri ile hasta taşınacağı için, hijyen koşullarını sağlamak amacıyla anti bakteriyel kaplama ve hastanın başta göz sağlığını korumak amaçlı aydınlatma sistemleri ile donatılmıştır.

Panoramik asansörler:

Özelikle alış merkezlerince sıkça tercih edilen panoramik asansörler, yan ve arka cephelerinin bütünüyle camdan üretilmesi ile diğer asansör çeşitlerine fark atmaktadır. 4 kişi ile 21 kişi taşıyacak şekilde üretilen panoramik asansörler, özellikle etrafında manzara olan binalar için tercih edilmektedir.

asansör çeşitleri

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
kadın sitesi kategoriler