35 Yaşından Sonra Hamilelik
Kadınların çoÄŸu, kariyerlerini oluÅŸturÂduktan sonra evlenmeyi seçiyorlar ve çiftlerin çoÄŸu daha geç bir yaÅŸta aileleriÂni kurmaya baÅŸlamayı tercih ediyorlar. Günümüzde, doktorlar geç yaÅŸta ilk haÂmileliklerini yaÅŸayan annelerle daha fazÂla karşılaşıyor ve bu anneler geçmiÅŸte kendi yaÅŸlarında hamile kalan kadınlara oranla daha güvenli ve saÄŸlıklı hamileÂlikler yaÅŸayabiliyorlar.
Ä°leri yaÅŸta hamileliÄŸi düşünen bir kadıÂnın iki önemli endiÅŸesinin olduÄŸunu beÂlirledik. HamileliÄŸin onu nasıl etkileyeÂceÄŸini ve yaşının hamileliÄŸini nasıl etkiÂleyeceÄŸini öğrenmek istiyor. Anne daha ileri yaÅŸta ise, anne ve bebek İçin komplikasyon olasılıklarında hafif bir artış oluyor. Ayrıca daha geç yaÅŸtaki kadınlarÂda hamilelik konusunu ele alan Your Pregnancy after 35 isimli kitabımızı da okuyabilirsiniz.
35 yaşından büyük hamile bir kadının aşağıdaki risklerle karşılaşma olasılığı daha fazladır:
• Down sendromlu bir bebek
• Yüksek kan basıncı
• Pelvik ağrı (Karnın alt kısmındaki ağrı)
• Preeklampsi (Ä°drarda normalin üstünÂde albümîn cinsi protein görülmesi ve tansiyon yükselmesi)
• Sezaryen ile doğum
• Çoğul gebelik
• Plasentanın erken ayrılması
• Kanama ve diğer komplikasyonlar
• Erken doğum
Ä°leri yaÅŸlardaki hamile bir kadın ayrıÂca, daha genç bir kadının karşılaÅŸmayaÂcağı sorunlarla da ilgilenmelidir. Genel bir sadeleÅŸtirme ile açıklarsak, 20 yaşındayken hamile kalmak 40 yaşında hamiÂle kalmaktan daha kolaydır. Olasılıklara göre, 40 yaşında bir mesleÄŸiniz olabilir veya diÄŸer çocukların sizin zamanınızı alan istekleri olabilir. Dinlenmek, egzerÂsiz yapmak ve doÄŸru beslenmek sizin için biraz zor olabilir.
Yaşın ilerlemesi ile baÄŸlantılı olan haÂmilelik problemleri, yaÅŸ ilerledikçe ortaÂya çıkmaya eÄŸilimli olan kronik hastaÂlıkları da kapsar, Yüksek kan basıncı, 35 yaşın üzerindeki kadınlarda en çok rastÂlanan hamilelik komplikasyonlanndan biridir. Ayrıca preklampsi olasılığı daha yüksekÂtir.
Ä°leri yaÅŸta doÄŸum yapan kadınlarda erÂken doÄŸum, pelvik aÄŸrı dahil olmak üzeÂre problem çıkma riskleri daha yüksektir.
Diyabet komplikasyonları kadar diyaÂbet olasılığı da yaÅŸ ilerledikçe artar. AraÅŸtırmacıların bulguları 35 yaşın üzeÂrindeki kadınlarda diyabet komplikas-yonlannın iki kat arttığını göstermekteÂdir. GeçmiÅŸte, hipertansiyon (yüksek kan basıncı) ve diyabet hamilelikteki baÅŸlıca komplikasyonlardı. GünümüzdeÂki olanaklarla, bu hamilelik komplikas-yonlanm tedavi etmede oldukça iyi geÂliÅŸmeler saÄŸlamaktayız.
merhabalar… benim annem 46 yaşında ve hamile kürtaj ÅŸartmı?doÄŸum yapabilirmi, diyabeti,tansiyonu ve herhangi bir fiziksel engeli yok lütfen yardım edin bebeÄŸimizi istiyoruz ama doÄŸum iyigeçermi yardım edin lütfen.. saygılarımla……