Yaygın Olarak Kullanılan Zararlı Maddeler
Tütün: Uzun zamandan beri, sigara içmenin bebeğin fetal gelişimini etkilediğini biliyoruz. Hamilelik döneminde sigara içen annelerin düşük kilolu doğum yapma veya rahim içi gelişim geriliği olan bebeklere sahip olma olasılığı daha fazladır. Hamile kalmadan önce sigarayı bırakmak için bir uzmana danışın. Doktorunuz bu isteğinizi kabul edecektir.
Alkol: Geçmişte, bazı kişiler hamilelik döneminde az miktarda alkol alınabileceğini düşünürdü. Günümüzde ise miktarı ne olursa olsun alkol kullanımının güvenli olmadığına inanmaktayız. Alkol plasentadan geçer ve doğrudan bebeğinizi etkiler. Hamilelik sırasında fazla alkol almak fetal alkol sendromu (FAS) veya fetalin alkole etkisine (FAE) neden olabilir.
Kokain: Kokainin bebeği hamileliğin ilk üç ayında değil tüm hamilelik süresince etkilediği görülmüştür.
Eğer hamileliğin ilk 12 haftası boyunca kokain kullanırsanız düşük yapma olasılığınız çok yüksek olur. Ayrıca kokain, ceninde ciddi sakatlıklara neden olabilir. Neden olduğu sakatlık türü hamilelikte hangi tür kokain kullanıldığına bağlıdır. Hamilelik döneminde kokain kullanan annelerin bebeklerinde ileride zihinsel yetersizlik olduğu görülmüştür. Ani bebek ölümü sendromu da (SIDS) bu bebekler arasında oldukça yaygındır. Kokain kullanan kadınların bebeklerinin çoğu ölü doğar.
yha ben size sunu sorucam alkolün içindeki nzararlı maddeler nelerdir???????
🙂 🙂 🙂