Estetikte Yeni Trend: Yüz Similasyonu!
Estetikte Yeni Trend: Yüz Similasyonu!
Estetik Hekim Devrim Gürsoy, medikal estetik alanında yeni gelişen cihazlarla artık bazı yapılacak uygulamalarda işlem yapılmadan önce hastaların yapılan tedavilerinin ne şekilde sonuçlanacağını önceden görme imkanı olabileceğini söyledi…
Estetik Hekim Devrim Gürsoy açıklamasında, 3D Simülasyon teknolojisi ile hekim ile hastanın beklentileri konusunda ortak noktada buluşabiliriz dedi…
Medikal estetik uygulamalarında, dermatolojik analiz yapma imkanı sunan 3 boyutlu Simülasyon teknolojisi ile hem hekimlerin tedavilerini kolaylaşıyor, objektif, net bir planlama sistemi hayata geçiriyor.
Bu şekilde tedavi öncesindeki hastalar mesela burun ameliyatı olacaklarsa ameliyat sonrasında nasıl bir yüze sahip olacaklarını görebiliyorlar, botoks, dolgu ya da altın iplerle yapılacak uygulamalar sonrasındaki değişimlerini görme fırsatı bulabiliyorlar.. Mesela dudak dolgusu yaptırmak istiyorsa bu uygulama sonrasında yakışıp yakışmayacağını işlemi yapmadan önce görüp karar verme şansı bulabilirler dedi..
UYGULAMA SON DERECE PRATİK
Bu cihaz sayesinde yapılan simülasyon sonucunda, kırışıklıklar veya leke tedavilerinin seyrinin, objektif kriterler üzerinden değerlendirebildiğini belirten Gürsoy,
“Bu sistemin önceki örneklere göre, pratik olduğunu ve prosedürün saniyeler içerisinde gerçekleştirildiğini söyledi..
Sistemin işleyişi ile ilgili ise, yurtdışından gelen cihaz, fotoğraflanmak istenen yüz ya da vücut kesiti üzerinde iki kırmızı nokta oluşturduğunu, uygun mesafeye gelindiğinde de, iki noktanın birleşerek ilk karenin çekildiğini belirtti. Sonraki aşamada iki cepheden birer fotoğraf çekiminin ardından elde edilen görüntülerin, istendiğinde kablosuz bir sistemle bilgisayara aktarıldığını ifade eden Gürsoy, “Çekilen üç fotoğraf, üç boyutlu görüntü meydana getirecek şekilde birleştiriliyor” diye konuştu.
Saniyeler içinde hekimin hastayı doğrudan değerlendirebildiğini, gerekli uygulamaların en doğru şekilde belirlendiğini, aşamaların hastayla paylaşıldığını aktardı.
3D sistemi hem doktorlar hem de hastalar açısından oldukça yararlı dedi..
bu önemli bilgi paylaştığın icin cani gönülden teşekkür ederim