Biberonla Besleme

Biberonla beslemenin bazı avantajları vardır ve bunlardan biri besleme işlemine eşinizin de yardım edebilmesidir. Hazır mamalar inek sütünden yapılmaktadır (Bebeğinizin inek sütüne alerjisi varsa soyadan yapılan mamalar da mevcuttur). Gerekli vitamin ve minerallerle zenginleştirilen mamalar insan sütüne yakındır. Eğer birçok kadın gibi önce emzirip sonra biberona geçecekseniz, bu geçiş adım adım olmalıdır, günde bir biberonla başlayarak bebeğin biberonun emziğine ve mamanın tadına alışması sağlanmalıdır. Böylece memelerinizin aşırı şişmesini de önlemiş olursunuz. Emzirirken sütünüzü biberona boşaltma imkânımız oluyorsa, mamaya geçişiniz kolay olacaktır. Eğer bebeğiniz huysuzlanırsa, biberonu sizden başka birinin tutması faydalı olabilir.

Biberonla Besleme

İlk günden beri biberonla besliyorsanız, sütünüzün çok şiddetli gelmediğini ve zamanla kesildiğini göreceksiniz. Mamayla beslenen bebekler gün içerisinde daha az sayıda beslenir ve gece daha az uyanırlar, inek sütü daha katı olduğu için hazmetmek daha uzun zaman alır ve dolayısıyla mamayla beslenen bebeklerin yemek saatlerinin arası daha uzundur.

Bebeğinizi biberonla beslerken hijyen ve düzen çok önemlidir. Biberonları sterilize etmeden önce iyice yıkayın. Mamaları hazırlamak için kaynamış ve soğumuş su kullanın. 24 saat öncesinden mamaları hazırlayabilir ve buzdolabında saklayabilirsiniz. Mamalar susuzluğu anne sütü kadar iyi geçiremediği için, biberonla beslenen bebeklerin ek olarak su içmesi gerekir. Yine kaynamış ve soğumuş su içirmenizde fayda olacaktır.

Mamanın ısısı bebekten bebeğe değişir, bazı bebekler dolaptan çıkan soğuk mamayı içebilir. Eğer ısıtırsanız sıcaklığını bileğinizle ölçün, eğer mikrodalgada ısıtıyorsanız, sıcaklığına bakmadan önce ısıyı dağıtmak için biberonu sallayın.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
kadın sitesi kategoriler